FOREVER YOUNG

★★★★☆☆

Danmarks bedste gadeteater finder man ironisk nok ikke på gaden, men i Kongens Have. Holdet kalder sig "Brændende kærlighed" og specialiserer sig i en særlig form for ordløs komik. De forener en meget fysisk form for falden-på-halen komedie med poetiske strejf, der bringer mindelser om Chaplin-film, Marcel Carnés "Paradisets børn" og den Oscar-vindende stumfilm "The Artist".

Hverken Jens Kløft eller Søren Møller Pedersen udstråler på nogen måde evig ungdom, men de kan deres håndværk, og spiller godt op – og ned – til hinanden i diverse gags. Alligevel kan det ikke skjules, at den svenske skuespiller Glenn Zigver Xavier er og bliver aftenens stjerne, og formår både at få børn og bedstemødre til at le, hvad enten han agerer varulv eller superhelt.

Han ser også øm ud i kvindetøj, men vi savner alligevel at se en kvinde blandt de medvirkende. Annegrete Kraul, der har medvirket flere gange tidligere, nøjes desværre med at skrive manuskriptet sammen med Jens Kløft. Handlingen omhandler en mirakel-mixtur, der kan revitalisere en hvilken som helst del af kroppen samt vække døde væsener til live. Intet under at opfinderen tildeles selveste Nobel-prisen for sin indsats!

FOREVER YOUNG er befriende uortodox morskab – en let og uprætentiæs form for underholdning – og så er det gratis. Så pak en madkurv og begiv jer afsted til Valnøddeplænen. Tæt ved indgangen nær Statens Museum for Kunst.

(Michael Søby)