NYKØBING F. REVYEN 2018

★★★★★☆

Flemming Krøll har forud for premieren på årets revy meddelt, at det er sidste gang, at vi får ham at se på scenen i Nykøbing F. Revyen. En beslutning, der fremkalder vemod og på premiereaftenen også tårer flere steder. Men man må sige, at han takker af med manér og forekommer tilmed uhyre veloplagt.

Vi tager på elegant vis afsked med et par af hans mest elskede karakterer og får samtidig lov til at nyde Flemming Krølls ofte noget oversete evne til at være poetisk – denne gang i Prins Henrik-hyldesten "Da prinsen sagde farvel" af Morten Holm-Nielsen. Helt forrygende er også Rasmus Krogsgaards aldeles uforskammede og afsindig morsomme parodi på Krøll.

Rasmus Krogsgaard har også et opfindsomt nummer, hvor han på rekordtid får skrevet en tekst med stikord fra publikum. En lidt omstændelig proces, der heldigvis giver pote til slut. Krogsgaard har også forfattet teksten til årets sprudlende åbningsnummer med ørehængende musik af kapelmester og komponist Mickey Pless.

Mickey Pless sørger i det hele taget for en gennemmusikalsk revy. Julie Steincke og Pernille Schrøder viser velgørende vokalt overskud i Søren Anker Madsens festlige nummer om to kvinder, der er vilde med Helmig, selvom de har svært ved at afgøre, om det er faderen eller sønnen, de elsker mest.

Julie Steincke kan selv som gravid illudere som Sophie Løhde godt hjulpet af Leif Maiboms raffinerede ordlege. Og Pernille Schøder formår med stor vitalitet at overbevise som Nordkoreas præsident.

Vase & Fuglsang leverer flere af aftenens stærkeste tekster. I første akts afslutningssang "Tre vise mænd" slår de et slag for den fælles fordragelighed på tværs af religiøse tilhørsforhold og i "Ud med sproget" giver de Gordon Kennedy lejlighed til at demonstrere sine imponerende færdigheder udi danske dialekter. Endelig har de skrevet revysæsonens mest flabede Me Too-medley tilsat både Rasmus Seebach og Anne Linnet.

Joy-Maria Frederiksen er med Flemming Krøll ved sin side garant for en helt igennem elskværdig sommerrevy, der gør en udflugt til Nykøbing F. tilrådelig. Menuen med laks og kalvekød kan tilmed anbefales.

(Michael Søby)