GOOD MANNERS

★★★☆☆☆

Månedens film i Cinemateket er brasiliansk og det er sådan set også det bedste argument for at vælge den, for vi er ikke forvente med brasilianske film i biografen. GOOD MANNERS ("As Boas Maneiras") må da også betegnes som en odiøs blanding af bizart skæbnedrama og eventyrligt gys, der næppe havde fået en chance, hvis den var dansk eller amerikansk.

Den ensomme sygeplejerske Clara (spillet med statuarisk værdighed af Isabél Zuaa) hyres under mærkværdige omstændigheder som hjælper for den gravide Ana (en mindst ligeså velspillende Marjorie Estiano). Det opstår et stærkt bånd mellem de to kvinder, men historien tager nogle højest uventede drejninger undervejs indtil den utilfredsstillende slutning.

Det er i skildringen af nærheden mellem mennesker, at GOOD MANNERS har sin force, men effekterne tager desværre overhånd, så instruktørduoen Marco Dutra og Juliana Rojas ender med at tabe alt på gulvet. Synd, for det er afgjort en vilje til stil undervejs, og en sans for tilværelsens mest kuriøse øjeblikke.