FÆDRE & SØNNER

★★★★☆☆

Ekkoer af Ivan Turgenevs eviggyldige klassiker "Fædre og sønner" mærkes i Andreas Dalsgaards bevægende dokumentarfilm FÆDRE & SØNNER.

I beskrivelsen af forholdet mellem den tidligere hofmarskal Søren Haslund-Christensen og hans søn, den rebelske filmmand Michael aner vi både ligheder og forskelle – men begge har haft eventyrlige liv.

Bedstefaderen Henning var da også opdagelsesrejsende og opnåede stor berømmelse for sin udforskning af Mongoliet, hvor han i lange perioder boede hos en mongolsk stamme. Hans søn og barnebarn går nu i hans fodspor for derved at finde ud af sandheden om den hemmelighedsfulde bedstefar, der døde relativt ung.

Det er som om, at den fælles rejse slår bro mellem de to generationer og sammen gør de nogle ejendommelige opdagelser, der forandrer synes på den fraværende bedstefar.

FÆDRE & SØNNER afslører også både styrker og svagheder hos far og søn. Men fremfor alt viser den kærligheden, der ikke altid er udtalt men som alligevel bevæger sig usynligt mellem far og søn som blodet mellem vore vigtigste kropsdele.