ISLE OF DOGS

★★★★★☆

Bryan Cranston, Scarlett Johansson, Bill Murray og Yoko-Ono er blot et lille udvalg af de mange stjerner, der lægger stemme til filmsæsonens velnok mest originale animationsfilm, ISLE OF DOGS.

Instruktøren Wes Anderson var da også manden, som skabte Oscar-slugeren "The Grand Budapest Hotel", der vandt den store jurypris i Berlin, og hans navn borger i al fald for en odiøs humoristisk sans.

ISLE OF DOGS indbragte da også Wes Anderson instruktørprisen på Berlinalen, og det forstår man godt, for han formår virkelig at skabe et særegent univers. En mærkværdig misantropisk hunde-ø midt i en foruroligende japansk fremtidsverden.

Komponisten Alexandre Desplat, der tidligere på året vandt endnu en velfortjent Oscar – denne gang for "The Shape of Water – har atter tryllet ved tangenterne og skabt et inciterende mix af gammelt og nyt. Ingen anden filmkomponist formår i øjeblikket at skabe stemninger og billeder på det niveau.

ISLE OG DOGS er tilmed animation af høj klasse – både i karaktertegningerne og i de store scenerier, der understrege det golde liv, som hundene nu synes henvist til.