CHARMØREN

★★★☆☆☆

Milad Alami har sammen m ed Ingeborg Topsøe skrevet en sympatisk og slet ikke uinteressant historie om Esmail, en iransk mand med bopæl i Danmark. Da hans kæreste smider ham ud, kan han kun blive boende i Danmark, hvis han meget hurtigt finder en anden dansk kvinde at gifte sig med.

Det viser sig at være mere vanskeligt end som så, for selvom Esmail er en både pæn og nydelig mand, så må han arbejde hårdt for at illudere som CHARMØREN. Der skal også flyttes mange læs om dagen som flyttemand for at få råd til at byde diverse kvinder på et glas vin, og ofte har de helt andre planer og lyster end ham. Beretningen om Esmail er dog ikke uden overraskelser.

Ardalan Esmaili dækker på udmærket vis rollen som Esmail og Soho Rezanejad er et spændende bekendtskab i den kvindelige hovedrolle. Lars Brygmann yder en bemærkelsesværdig indsats som hemmelighedsfuld mand og Susan Taslimi gør ligeledes indtryk i en markant birolle.

Milad Alami formår med sin film at stille skarpt på de gældende regler for ophold i Danmark og de menneskelige omkostninger, de medfører. Lidt mere temperament og frækhed ville have klædt værket, men alt i alt kan Milad Alami godt tillade sig at være stolt af sin indsats. Også selvom vi aldrig for alvor bliver charmeret.