MESTERDETEKTIVEN SHERLOCK GNOMES

★★★☆☆☆

John Stevenson hører ikke til de mest sofistikerede animationsinstruktører, men alligevel ærgrer man sig over, at vi herhjemme ikke også får mulighed for at høre den originale udgave af MESTERDETEKTIVEN SHERLOCK GNOMES (under originaltitlen "Sherlock Gnomes"). For den oprindelige rolleliste fremstår særdeles attraktiv med bl.a. Dame Maggie Smith.

Den danske versionering lover knap så meget, og der synes ikke at være megen ægte romantik i stemmerne på hovedrolleparret (Maria Lucia Heiberg Rosenberg og Mikkel Hansen). Lasse Rimmer lyder heller ikke specielt begavet som Sherlock, men det kan man i det mindste forsvare i denne udgave af historien, hvor Watson (altid festlige Michael Hasselflug) synes at have den kvikkeste hjerne.

Lydsporets største skuespillerpræstation i filmens bedste rolle tegner Olaf Johannessen sig for som den fæle Moriarty – her i form af en lille orange kagefabrikant!

Der rodes og larmes en del undervejs, men vi får dog nok muntre indslag undervejs til at føle os underholdt, og hele herligheden er sovset ind i Elton John-musik, så det engelske præg hænger alligevel lidt ved. Men i forhold til målgruppen – småbørn – skyder den flere steder over målet med henvisninger til "Meryl Streep" og "epilog".

Sherlock-historien er dog en skæg tilføjelse til universet og de små havenisser bliver da heldigvis også reddet fra en skæbne værre end døden: Et liv fastklistret i kagecreme!