RAMPAGE OUT OF CONTROL

★★☆☆☆☆

Et tvivlsomt eksperiment forvandler aben George til kæmpestørrelse i værste King Kong-stil – i lighed med en ulv og en krokodille. Dyrlægen Davis og genforskeren Kate tager straks affære, inden de stadig mere aggressive dyr for alvor går amok, men når de det?

Ak ja… plottet ER åndsvagt og manuskriptet om muligt endnu værre. Hovedrollen spilles af vor tids Arnold Schwartzenegger alias Dwayne Johnson og hans ledsagerske portrætteres af Naomie Harris (Oscar-nomineret for sit spil narkoman-moderen i mesterværket "Moonlight). Ingen af dem virker særligt nærværende og det forstå man sådan set godt, og det siger en del om filmens kvalitet, at aben George faktisk spiller bedst.

Men ret skal være ret: Da der endelig kommer gang i effektjageriet, så tager det sig faktisk flot ud. Begrebet dyremishandling dukker op i bevidstheden, selvom man godt ved, at der er benyttet computergrafik til det meste.

Det hjælper dog ikke, at filmen rent teknisk fremstår nogenlunde velfungerende, når flere af scenerne synes komplet utroværdige på alle andre måder. Filmen er da også baseret på et såkaldt "arkadespil" med titlen "Rampage", så der er absolut ingen grund til at have store forventninger til filmens åndelige niveau. Instruktøren Brad Peyton er udover andre film med "The Rock" primært kendt for "Hund og kat imellem: Kitty Galores hævn"…