PETER KANIN

★★★★☆☆

PETER KANIN er kendt og elsket fra diverse børnebøger af Beatrix Potter, der også stod for de udsøgte illustrationer, der bidrog til det magiske univers. Instruktøren Will Gluck skaber en fornuftige blanding af gammel og nyt, og diverse tilbageblik er på magisk vis holdt i netop den klassiske stil, som vi husker fra hendes tegninger.

Den nye film fremstår både dynamisk og sjov med et fedt mix af animation og virkelighed. Veteranen Sam Neill og især det unge talent Domhnall Gleeson ("Brooklyn") er forsynet med danske stemmer af Nis Bank-Mikkelsen og Joachim Fjeldstrup og det fungerer faktisk nogenlunde.

Det er dog Sebastian Jessen, der på det danske lydsport erstatter James Corden, og viser at han boede kan spille komedie og synge. Sebastian Jessen har med dristige karrierevalg som "Smukke mennesker", "Dreng" og senest "Mens vi lever" vist, at han hører til blandt de alsidige skuespillere som dansk film også i fremtiden bør satse på, og hans bror Andreas Jessen, der p.t. kan opleves i en hovedrolle i "Mercur" på TV2 , gør sig ligeledes fint bemærket i en mindre rolle.

PETER KANIN er i sin tone blevet mere kontant end i bøger, og emner som død og tyveri behandles med en lidt kynisk lethed, som skuer lidt. Men det er i den store sammenhæng heldigvis mindre vigtigt, for PETER KANIN er en veloplagt moderne børnefilm, der ikke ulig de nye Paddington-film revitaliserer en gammel ven.