HVER DAG

★★★☆☆☆

Michael Suczys ungdomsfilm starter lige lovlig nydelig. Først ligner den en tandpasta reklame, der så bliver til en ikke-ryger annonce. Så fordres vi med visuelle budskaber om etnisk og seksuel lighed efterfulgt af inklusion af handikappet. Sympatisk – men lige rigeligt i betragtning af, at det sker i filmens første kvarter.

Men så sker der noget. Den lidt for modelagtige australske teenagepige Angourie Rice begynder at kysse med en masse forskellige mennesker – af begge køn. Det viser sig, at hun har forelsket sig i en person ved navn A, der hver dag låner identitet og udseende af en i hendes omgangskreds. Men sørme om Angourie Rices karakter ikke komme til den konklusion, at udseendet kun tæller 10 procent!

Ordet "groundhog" (murmeldyr) dukker op undervejs, og virker som en hilsen til filmen "Groundhog Day" ("En ny dag"), der rent fortællemæssigt har dannet forbillede for HVER DAG.

Filmen får mere kant undervejs, og det slet ikke uefne manuskript forgyldes af en attraktiv samling unge talenter.

HVER DAG fremstår som en film, der fornyr vores tillid til ungdommen, og det er der faktisk ikke mange film, der gør i øjeblikket.