BANG UNPLUGGED

★★★★★☆

Herman Bangs jalousidrama "De fire djævle" ("Les quatres diables") gjorde ham verdenskendt og er filmatiseret hele fire gange af bl.a. A. W. Sandberg og Anders Refn. F.W. Murnaus version med Janet Gaynor i hovedrollen modtog sågar en Oscar-nominering for 90 år siden takket være Ernest Palmers billeder.

Nu er denne højdramatiske cirkushistorie om fire dristige luftakrobater blev til en udsøgt lille forestilling iscenesat af Karen-Lise Mynster.

Mette Frank og Petrine Agger agerer en form for nyhedsberettere, som dukker op sidst i den oprindelige historie. Deres ordudvekslinger låner en slående dynamik til Herman Bangs hypnotiske ord, ikke mindst i dialogscener. Dertil kommer, at Karen-Lise Mynsters scenearrangementer hænger uhyggeligt godt sammen med teksten. To små røde skamler er alt, hvad der behøves i publikumscirklen for at få os til at føle os som luftakrobater med livet på spil.

Mette Frank og Petrine Agger supplerer hinanden forbilledligt i et sublimt afstemt samarbejde, hvor ordene blot flyder og fænger konstant. Såvel deres hvide skjorter som deres sorte bukser har finesser forbundet med en anden tid, og bidrager til at også vi hensættes til Herman Bangs samtid.

BANG UNPLUGGED er et ægte teatralsk vidnesbyrd om Bangs eminente fortælleevner, og giver os troen på, at også Herman Bangs debutroman "Håbløse slægter" snart må finde en klædelig scenisk form.

CPS/Cultural Projects Service har produceret forestillingen med Teaterforeningen Sceneprojekt som arrangør, og BANG UNPLUGGED spiller på Edison, inden den drager på turné.