DE LYSTIGE KONER

★★★★☆☆

William Shakespeares komedie om den fyldige Falstaff er i Folketeatrets turné-version blevet til DE LYSTIGE KONER med tilføjelse "i det vilde West". Iscenesætter Frede Gulbrandsen giver os lassoswingende mandfolk og nedringede kvinder inklusive nogle nærmest groteske portrætter af etniske minoriteter., som vi husker det fra diverse gamle western-film i sort-hvid.

Forestillingen er længe om at komme i gang, og tempoet burde generelt sættes i vejret, så vi kommer ned på en spilletid på godt to timer og et kvarter. Men vi glæder os heldigvis over personinstruktionen og en række fine skuespillerpræstationer undervejs.

Tom Jensen er i sit es som den lidet elegante Falstaff, og han er omgivet af nogle gæve madammer, som Lisbeth Gajhede, Camilla Bendix og Mette Horn spiller med kropsligt overskud og smittende humør. De får solid opbakning fra veteraner som Jesper Asholt, Asger Reher og Kristian Halken, men også unge talenter som Jesper Riefenstahl, Niclas Vessel Kølpin og – sjovest af alle – Emil Blak Olsen (som den anæmiske Tyndsak) får deres øjeblikke i rampelyset.

Camilla Bjørnvads effektive western-scenografi danner en velfungerende ramme om løjerne, der utilsigtet har fået en vis aktualitet med hele Me Too-debatten. Den skal nok gøre lykke ude i landet, når den får spillet sig varm og bliver strammet lidt op.