CLARA

★★★★☆☆

Ikke langt fra Rundetårn ligger det hyggelige lukningstruede Zangenbergs Teater, hvor man p.t. spiller en fin lille gyserforestilling for ikke alt for små børn. AGJ Theatre står bag.

Forbilledet er tydeligvis den tilsynelandende uopslidelige teaterklassiker "Kvinden i vinduet" – men der trækkes også store veksler – ikke mindst musikalsk – på diverse nyere filmgys.

Sympatiske Anders Glud Jensen, der selv har skrevet teksten, står alene på scenen – eller gør han? For der sker mærkelige ting på hans beskedent indrettede hummer i et fjernt beliggende slot: Skuffer går pludselig op ligesom den gamle radio pludselig begynder at spille. Og så er der spøgelser – i skikkelse af en lille pige – der synes at have en vis lighed med hovedpersonens afdøde datter.

Ingredienserne til et godt gys er således til stede, selvom historien er lidt længe om at komme igang og selvom en del af fortællingen går tabt, når salen fyldes med skrigelystne teenagertøser.

Men vi føler os pænt underholdt i de ca. 45 minutter, forestillingen varer. Man skal dog ikke forvente hverken substans eller mening i dette uhyggelige teaterintermezzo, men kun et stille gys for gysets skyld.