DET STORE NØDDEKUP 2

★★★☆☆☆

Animationsfilmen DEN STORE NØDDEKUP 2 er en blandet oplevelse. På den ene side prædiker den sammenhold og anti-kapitalisme, og på den anden side lader den vore små helte opfører sig som hærværksudøvende miljøaktivister i en forlystelsespark.

Det selvmodsigende gør sig også gældende på andre områder: De nuttede dyr vil hovedsagligt appellere til mindre børn, men den ret aggressive handling med turbulent bilkørsel og larmende eksplosioner kan meget vel blive for voldsom for de allermindste.

Den danske versionering svinger i kvalitet, men også den originale udgave forekommer at være noget ujævnt besat. Filmens instruktør Cal Brunker er da også mest kendt for sin manuskript til "Bigfoot Junior".

Sjovest – men også mest skræmmende – fremstår den forlorne borgmesters lille overforkælede datter: En ondskabsfuld og destruktiv møgunge, hvis lige vi næppe har set siden den infame Nelly i TV-serien "Det lille hus på prærien".

DET STORE NØDDEKUP 2 får megen sympati på grund af de kære små dyr, men den forbliver ikke tro mod sine idealer, og det trækker ned i den store regnebog.