CHAPLINS PLEJEBARN

★★★★★★

Filmhistoriens eneste sande geni skabte for næsten 100 år siden (helt nøjagtigt i 1921) sin første mesterværk i spillefilmslængde. Og selv i dag rummer filmen en renhed, som man kun finde i de allerstørste kunstværker.

Charlie Chaplin har selv rollen som The Tramp, vagabonden, der allerede på dette tidspunkt var elsket over hele kloden takket være en lang række geniale kortfilm.

I CHAPLINS PLEJEBARN ("The Kid") spiller han blandt andre overfor Edna Purviance, der i dag bedst huskes som en af Chaplins talrige hustruer.

Titelrollen spilles af Jackie Coogan, der leverer en af filmhistoriens helt store børnepræstationer og som med denne film pludselig fik status som en af Hollywoods største stjerner. Intet under, at Jackie Coogan var blandt de fremmødte, da Chaplin i starten af 70erne efter år i ufrivillig eksil vendte hjem til Hollywood for at modtage en yderst velfortjent æres-Oscar.

Chaplin og Coogans samspil er i sublim symbiose og filmen er ligeledes en sejr for såvel filmens producent, instruktør, manuskriptforfatter og – ikke mindst – komponist: Den udødelige Charlie Chaplin.