BRAD’S STATUS

★★★☆☆☆

Ben Stiller tager fra tid til anden en afstikker fra de platte Hollywood-komedier, der efterhånden er blevet hans særkende. Talentmæssigt ligger han over Adam Sandler men under Steve Carell, og derfor er det slet ikke nogen dårlig ide at prøve kræfter med en alvorlig rolle i en Independent-film, så karrieren måske kan skifte spor.

Rollen som den midaldrende Brad, der bekymrer sig om fremtiden og som synes, at han halter bagefter sine jævnaldrende kolleger i anseelse og indkomst, passer godt til Ben Stiller, der kun et par gange forfalder til hult føleri. Hans største problem er dog, at Austin Abrams spiller med en diskret naturlighed, der får den foundationdækkede affarvede Stiller til at virke mindre.

Mike White, der også står for den habile instruktion, har ellers skrevet et udmærket lille .manuskript, og ses tilmed i en skæg birolle som Brads homoseksuelle Hollywood-ven.

Men BRAD’S STATUS bærer i for høj grad præg af at være et Ben Stiller-projekt. Gid filmens medproducent Brad Pitt selv havde spillet hovedrollen, så ville vi nok have været mere interesseret i udfaldet af dette jævne far-søn-drama.