NØDDEKNÆKKEREN

★★★★☆☆

Man kan ha’ det med NØDDEKNÆKKEREN som med Nøddebo Præstegaard. Man kan godt få følelsen af, at man ikke bør se den for ofte, men når den så ikke er på repertoiret, så savner man den jo alligevel.

Det Kongelige Teaters Gamle Scene må være verdens bedste teaterrum til netop den forestilling, for netop respekten for traditioner lever i disse murer og forplanter sig til scenen, hvorfra Balanchines originalversion skaber fryd. For iscenesættelsen står Nikolaj Hübbe.

Scenografen og kostumedesigner Anthony Ward kan kunsten at hygge samtidig med, at han danner en magisk juleverden som både børn og voksne kan relatere til.

Fra orkestergraven strømmer Tjajkovskijs udødelige musik, og løfter både dansere og publikum til en særlig tilstand af ekstase.
Vi elsker snefnugene og de små englebørn. Den fortræffelige Jón Axel Fransson glimrer som en lækkerbisken af en polkastang.

Det musikalske højdepunkt bliver naturligvis sukkerfeens dans med sin kavaler, og efter forestillingen udnævnes Gregory Deans dansepartner Caroline Baldwin til solodanser. En smuk finale på en flot balletaften i Det Kongelige Teater.