X-MYTHOLOGIES

★★★☆☆☆

Black Box Dance Company hittede tidligere på sæsonen i Århus med "Elsker dig for evigt" baseret på Susanne Biers Bodil-belønnede film. Black Box Dance Companys kunstneriske leder Marie Brolin-Tani havde selv koreograferet, så forestillingen på generøs vis kom publikum i møde.

Tina Tarpgaard går desværre en hel anden vej med sin koreografi til Black Box Theatres nye forestilling X-MYTHOLOGIES, der kan ses på Aveny T. Den rummer fine detaljer og i flere passager også en god dynamik, der dog til dels lammes af Lars Greve og Aske Zidores bastande musik.

Men Tina Tarpgaard forstår ikke i sin koreografi at kommunikere med sit publikum, og X-MYTHOLOGIES lukker sig i urimelig grad om sig selv trods en dynamisk fælles indsats af danserne.

Selv i en ensembleforestilling som denne skiller Lionel Ah-sou sig alligevel ud som noget ganske særligt. I ELSKER DIG FOR EVIGT imponerede han trods en fysisk begrænset rolle, og hans vitale maskulinitet bliver også et afgørende plus i denne forestilling.

Man skal ikke forvente at høre Anisette Koppel synge om "Dear Little Mother" eller "Når lysene tændes i parken" i denne sammenhæng. Den store sangerinde bidrager i stedet til nogle interessante lydbilleder, der trækker på urkraften i hendes talent. Hendes stemme er i mere end een forstand af en anden verden, og blandt forestillingens største aktiver.

X-MYTHOLOGIES forundrede dog mere end den fascinerede, hvilket forekom lidt trist, når ingredienserne til en bedre forestilling sådan set var til stede. Men med et voldsomt og ret monotont musikalsk anslag hægtede man allerede fra start en del af publikum af, og genvandt det aldrig for alvor.

Man ville sådan ønske, at Tina Tarpgaard havde taget lidt ved lære af Marie Brolin-Tani, der har vist, at kunstnerisk integritet indenfor moderne dans ikke nødvendigvis behøver at være publikumsfjendtlig.