BUMBLEBEE

★★★☆☆☆

Instruktøren Michael Bay har gjort sit til at gøre Transformer-serien til branchens største vittighed. Nu har han overladt instruktørstolen til Travis Knight, som klogeligt har afholdt sig fra at fortsætte rækken af støjorgier, men i stedet er vendt tilbage til begyndelsen.

Året er 1987 og vi møder en skæg lille gul robot på flugt. Her havner den hos en vaks men utilpasset teenagepige, og sammen udgør de et atypisk par med potentiale.

Hvor Michael Bay-filmene havde oprørende dårlige skuespillerpræstationer, har Travis Knight tydeligvis fornemmelse for, at der denne gang er en rigtig skuespiller på holdet.

Selvom Hailee Steinfeld kun er 22 år, har hun allerede som barn opnået en Oscar-nominering for Coen-brødrenes western-genindspilning "True Grit". Som voksen modtog hun en Golden Globe-nominering for komedien "The Edge of Seventeen", så intet under at Hailee Steinfeld gør denne film seværdig. Hun formår at udvikle sin karakter fra mopset teenager til ansvarsfuld og eventyrlysten ung kvinde.

BUMBLEBEE virker også som et sympatisk bekendtskab, og i al fald må denne film betragtes som den hidtil bedste Transformer-film.