PADDINGTON 2

★★★☆☆☆

Den hyggelige og høflige teddybjørn PADDINGTON er tilbage på det store lærred, og det er der god grund til at glæde sig over. Paul King har nemlig atter instrueret, men denne gang får fået lidt hjælp med manuskriptet af Jon Croker og Simon Farnaby.

Vi er dog i gode hænder, og spørgsmålet er om to’eren ikke er mindst lige så god som etteren?

Hugh Grant har en skøn birolle, men ligesom de øvrige i en perlerække af britiske skuespillere, må han lide under at blive eftersynkroniseret til dansk.

Mikkel Lomborg, der p.t. forsøger sig som skuespiller i Tivolis støjende familiemusical "Elf", klarede sin debut som stemme for den lille bjørn nogenlunde for tre år siden. Men denne gange sentimentaliserer han PADDINGTONs poesi, og når slet ikke op i nærheden af Ben Whishaws prisbelønnede indsats.

Filmen er simpelthen underbesat fra dansk side, og man undrer sig over, hvorfor så få gode skuespillere får lov at være med, når englænderne stiller med det stærkeste hold.

Måske er det derfor, at man end ikke får lov til at se den engelsksprogede udgave i Danmark, men det synes bare at være en dårlig undskyldning.

Så vi må nøjes med at glæde os over en ærkeengelsk historie, der kun rummer et par mærkværdigheder, og den helt igennem lækre produktion med flotte effekter. For de voksne kan højdepunktet sagtens komme under de afsluttende rulletekster, så bliv endelig siddende og nyd Hugh Grant. Så meget som man nu kan, når han skal tale dansk.