ELF – THE MUSICAL

★★★☆☆☆

Tivoli Koncertsal har satset stort på ELF – THE MUSICAL. For stort vil nogen måske mene?

Indpakningen er ellers i orden takket være Astrid Lykke Ottosen effektive show-scenografi og nogle skæge dyrekostumer. Musikalsk er ELF – THE MUSICAL også godt hjulpet med Tivolis Musical Big Band under ledelse af Peter Jensen ligesom den dynamiske koreografi af Lee Proud bliver en gevinst for forestillingen.

Men noget mangler. Sangene kan det de skal undervejs, men er glemte i det øjeblik den sidste tone klinger ud. Værst af alt: Forestillingen mangler charme.

Filmen, der kom i 2003 og på dansk hed "Alf", var nu heller ikke nogen uforglemmelig oplevelse – med mindre, at man hørte til bøvede Will Ferrells fanskare. Der er vi bedre vant på disse kanter rent underholdningsmæssigt med en eventyrfortæller som H. C. Andersen som kulturel baggrund.

Pelle Emil Hebsgaard slider dog i det som ELF, men skriger bare alt for meget i første akt til, at vi holder af ham. Faktisk er der øjeblikke, hvor man ville ønske, at han igen havnede i julemandens sæk med kurs mod Grønland. Efter pausen bliver det gudskelov bedre, og han kan jo både lave hundeøjne, synge og måske især danse, så det smitter.

Christiane Schaumburg-Müller skal spille hans udkårne, men forbliver i den grad Christiane Schaumburg-Müller, vi husker fra "2900 Happiness". Hvis hun vil gøre sig håb om en teaterkarriere også udenfor Tivolis mure, bør hun arbejde en del med sin vulgære diktion. Hun synger pænt, men man ærgrer sig over, at det ikke er Julie Steincke, der har det store solonummer. For hun har alt for lidt at rive i her, men får maksimalt ud af det, og man er ikke et øjeblik i tvivl om, at Julie Steincke har aftenens flotteste vokal.

Niels Ellegaard får forbavsende lidt ud af faderrollen og kun i en enkelt scene, hvor man nyder, at han skælder den irriterende ELF ud, træder han for alvor i karakter som skuespiller. Camilla Bendix har sin egen lille fest som tudetøsen Kit og vi elsker hende for det. Mikkel Lombord beviser derimod med al ønskelig tydelighed, at han ikke er skuespiller.

Iscenesætter Mads M. Nielsen har givet vis haft rigeligt at gøre med at holde sammen på showet rent teknisk, således at flere af skuespillerne ikke har fået den fornødne hjælp. Tommy Kenter skulle f.eks. have haft et los bagi, så åbningsscenen ikke blev slet så tung, men til gengæld kan han selv resten af vejen, når bare han arbejder disciplineret. Og så ligner han virkelig en julemand.

ELF – THE MUSICAL er ikke helt så sjov som den burde være, og da vi forlod Tivoli kl. 22.30 var der gået tre timer. Det er rigtig lang tid for småfolk, så spørgsmålet er, om børnene ikke får mere ud af Eventyrteatrets juleforestilling i Tivolis Glassal? Det ved vi på lørdag.