DEN RØDE SKILDPADDE

★★★★★☆

Siden animationsfilmen DEN RØDE SKILDPADDE blev vist på VOID (den international animationsfestival i København) har snakket gået om, hvorfor denne betagende og dybt originale animationsfilm ikke fik officiel dansk biografpremiere. Det råder CInemateket nu bod på ved at udnævne DEN RØDE SKILDPADDE til månedens film.

Instruktøren Michaël Dudok de Wit står bag denne co-produktion mellem Belgien, Frankrig og Japan og har i en ren og enkel poetisk stil skabt en forunderlig fabel om livets gang. Om filmen også kan anses som børnefilm kan i høj grad diskuteret, men særligt sindige og åndrige unge mennesker, der hylder eftertænksomhed og visuel nydelse vil givet også få udbytte af filmen.

Laurent Perez Del Mar hypnotiske underlægningsmusik bidrager til at gøre denne ordløse skønhedsåbenbaring til en lise for sjælen. Filmen opnåede da også en uhyre velfortjent Oscar-nominering, men Oscar valgte ganske urimeligt en af de lokale produktioner, som det så ofte er sket i de senere år.

Men nu er DEN RØDE SKILDPADDE endelig nået frem – så skip din healer eller præk fra yoga og få din ugentlige dosis velbehag i Cinemateket, Gothersgade.