EN FANTASTISK KVINDE

★★★★★☆

Pablo Larrain, der snart igen er aktuel i danske biografer med sin egen "Neruda", står ikke overraskende som co-producent på EN FANTASTISK KVINDE. En modig – næsten trodsig – film, der helt fortjent vandt manuskriptprisen på Berlinalen tidligere på året.

Filmens medforfatter og instruktør Sebastián Lelo er da også manden bag den forrygende "Gloria" om en midaldrende kvinde, der atter engang kaster sig ud i datingslivets lidet diskrete charme.

Denne gang hedder hovedpersonen Marina, en transkvinde, der engang blev kaldt ved sit mandenavn, og som lever i et varmt kærlighedsforhold med Orlando. Da han pludselig dør, opdager Marina, hvordan hendes personlige respekt bliver krænket af såvel Orlandos familie som af myndighederne.

Daniele Vega tegner et ret formidabelt portræt af denne Marina, der med sin stille værdighed vinder vore hjerter. Men Sebastián Lelos film er mere end et originalt kvindeportræt men også en social anklage såvel som en påmindelse om vise respekt for andre og ikke afskære nogen fra kollektiv sorg.

EN FANTASTISK KVINDE hører dermed blandt de bedste spillefilm med en transkarakter i hovedrollen, og en bedrift som den chilenske filmindustri virkelig kan være stolt af.