KONGEN & TIGGERTØSEN

★★★★☆☆

Det vrimlede med børn på Christian d. IVs tid, og en stor del af dem var hans egne. Det var dog ikke alle han kunne vedkende sig offentligt, og netop deres skæbne kommer i fokus i Eventyrteatrets store efterårsopsætning KONGEN & TIGGERTYVEN.

Der er i den grad kælet for dekorationer og kostumer, og de musikalske numre sidder oftest lige i skabet. Manuskriptet forekommer desværre lidt rodet i starten, da ikke alle replikker når lige klart ud over rampen, og åbningsnummeret gør det ikke bedre. Det er nu heller ikke nogen nem opgave at skulle skabe dramatik med så mange roller, som der jo helst skal være lidt kød på, men så kan man heldigvis tage pausen til brug, og lade dem i de mindste roller give et nummer.

På Eventyrteatret forstår man nemlig at favne de små, og det smitter af på publikum. Instruktøren Bo Skødebjerg får da også styr på tropperne og vi imponeres atter af den spilleglæde og musikalitet, som ungerne formidler.

Ikke en eneste lades i stikken på scenen, og Oliver Due, Eva Paludan og det nye talent Jacob Spang Olsen fortjener ligefrem at blive fremhævet. Malthe Heiberg har ligeledes en god replik som stodderkongen, og både Iris Wealor (som stoddertøsen) og Line Lindersson (som grum hofmesterinde) synger flot.

I børnehuset genkender man straks en lille men erfarne filmskuespiller: Charmetrolden Luca Reichardt Ben Coker. Nævnes bør også Mathias Hartmann, der stråler af spillelyst som Hans og Desirée Pedersen som den søde Katrine.

Der er med andre ord nok at glæde sig over i KONGEN & TIGGERTØSEN, en festlig måde at få Danmarkhistorien gjort nærværende for småfolk og deres voksne.