GEOSTORM – 3D

★★☆☆☆☆

Når der ikke holdes officiel dansk pressevisning på en premierefilm i de danske biografer, skyldes det oftest filmens kvalitet. GEOSTORM er da heller ikke mere end en ophobning af klichéer, som selv ikke goderne ved et stort budget kan redde.

Gerard Butler ligner igen noget, der lige er væltet ud af en pub, og man har svært ved at tro på, at netop denne mand skulle være i stand til at redde jorden fra diverse naturkatastrofer.

Instruktøren Dean Devlin, der mest er kendt for at producere pompøst filmjunk som "Godzilla", fortæller sin forvrøvlede historie med mange løftede pegefingre, og man har mistanke om, at Nasa og diverse miljøorganisationer har financieret dette alt for kalkulerede flop.

En mexikaner indtager en næsten demonstrativ helterolle som et kluntet vink med en vognstang til Trump om, at mexikanere skam også har værdi, og stjernenavne som Abbie Cornish, Andy Garcia og Ed Harris ser ud som om, at de blot tænker på, hvor meget der klikker ind på kontoen.

GEOSTORM har naturligvis de obligatoriske flodbølgescener i 3D, men er og bliver en opulent og ligegyldig film, vi sagtens kunne have undværet – trods ædle hensigter fra flere sider.