HAPPY DEATH DAY

★☆☆☆☆☆

"En ny dag gryer" – bedre kendt som "Groundhog Day" – er en moderat morsom Bill Murray-film, der har dannet grundlag for en ny musical samt en premiereaktuel filmgyser. Ideen er, at den samme dag gentages igen og igen, indtil hovedpersonen lærer at ændre sin opførelse og derved sin skæbne.

Musicalen har klaret sig pænt, men gyseren (som selvfølgelig får dansk biografpremiere!) er aldeles rædsom og nærmest grotesk utroværdig. Der spilles jævnt hen forfærdeligt i samtlige roller, og man holder efterhånden med morderen, og ønsker kun, at den unge Barbi-babe i hovedrollen aflives een gang for alle.

Fortællemæssigt kunne "En ny dag gryer" ikke skjule, at de mange gentagelser først og fremmest skyldes, at man kunne spare producenten for mange penge, fordi udvalgte scener kunne genbruges skamligt. Det mærker man i endnu højere grad i dette åndsvage gyserformat, hvor det hurtigt virker gabende kedsommeligt med de mange gentagelser.

HAPPY DEATH DAY, som instruktøren Christopher Landon står som ansvarlig for, må derfor være med i opløbet om blive årets værste film i de danske biografer.