I MIN DATTERS NAVN

★★★★☆☆

Der vrimler i år med fransksprogede film om sygdom og død. Men den fransk/tyske co-produktion I MIN DATTERS NAVN bygger på en virkelig historie, og svælger kun sjældent unødvendigt i følelser. Instrukøren Vincent Garenq virker mere opsat på at fortælle en stringent og nøgtern skæbnehistorie og resultatet er en stram fortælling om et næsten ubegribeligt justitsmord.

Vi rives med af den stadig mere spændende kriminalintrige, der føjer sig til beretningen om en mand, hvis liv smuldrer efter datterens død. Vi forstår et meget langt stykke af vejen faderens handlinger, og I MIN DATTERS MÆND er velsignet med tre stærke skuespillere i de vigtigste roller.

Daniel Auteuil leverer sin velnok bedste præstation siden "Brøndgraverens datter" i 2011. Han følges smukt til dørs af alsidige Marie-Josée Croze, der har imponeret i så forskellige film som "Maelström", "Dykkeklokken og sommerfuglen" samt "Barbarernes invation (sidstnævnte indbragte hende pris i Cannes). Også Sebastian Koch fra "De andres liv" skaber en raffineret figur, som gør at vi ligesom hans hustruen kommer i tvivl om hans uskyld.

I MIN DATTERS NAVN rejser spørgsmålet, hvad skal den lille mand gøre, når han gentagne gange kommer i klemme i de internationale retssystemer?