SVEND 17

★★★★★☆


Uddellingen af dansk films største publikumspris er ikke bare en enkelstående begivenhed, men snarere et højdepunkt i en sand folkefest i en af Danmarks smukkest byer, Svendborg. I år var der ikke blot branchetræf for hele filmbranchen, men også en filmfestival, hvor alle kunne være med, i den centralt beliggende Scala-biograf.

Årets æreskunstner Erik Clausen fik sågar sin egen kavalkade inklusive hans spritnye film ALDRIG MERE I MORGEN, der efterlod publikum med våde øjne.

Der var ligeledes forpremiere på Henrik Ruben Genzs med spænding imødesete GUD TALER UD. Her yder Søren Malling en kraftpræstation overfor en mindst lige så god Lisa Nilsson, og filmen regnes allerede nu som favorit til at blive officiel dansk kandidat til Oscar-uddellingen 2018 i kategorien bedste udenlandske film.

SVEND-priserne fordeles ikke i en sal sådan som de øvrige danske filmpriser, men uddeles på torvet i Svendborg for netop at understrege, at der er tale om en publikumspris.

TV-serien "Badehotellet" løb med flest TV-priser, mens filmene DU FORSVINDER og UNDERVERDEN scorede flest filmpriser. Louise Mieritz og Ditte Hansen udmærkede sig som et professionelt værtspar, og Wafande fik den store menneskemængde til at gynge med sangen fra årets børnefilm, IQBAL OG SUPERCHIPPEN.

Den komplette vinderliste så ud som følger:
Årets danske film: Underverden (instruktør Fenar Ahmad)

Årets danske børnefilm: Iqbal & superchippen (instruktør Oliver Zahle)

Årets udenlandske børnefilm: Ice Age: Den vildeste rejse

Årets udenlandske film: Skønheden og Udyret

Årets kvindelige skuespiller: Trine Dyrholm (Du forsvinder)

Årets mandlige skuespiller: Nikolaj Lie Kaas (Du forsvinder)

Årets håb – Juryens særpris: Ali Sivandi (Underverden)

Årets danske TV-dramaserie: Badehotellet, sæson 4, TV 2

Årets danske skuespiller i en TV-dramaserie: Rosalinde Mynster (Badehotellet)

TV 2 Manuskriptstøtte: Instruktør Henrik Ruben Genz og manuskriptforfatter Bo hr. Hansen