ALDRIG MERE I MORGEN

★★★★☆☆

Erik Clausen er da godt nok blevet noget rørstrømsk på sine gamle dage, og sentimentaliteten vælter ud af hver en scene. Men han er samtidig også den samme gavflab, som han altid har været og er ikke bleg for at punktere selv den mest følelsesfulde scene med en kvik bemærkning.

Manuskriptet er tydeligvis formet med Hollywood-komedierne "Himlen må vente" og "Here Comes Mr. Jordan" som model, og man synes også at have studeret Charles Dickens "Et juleeventyr".

Men helt op på det niveau kommer Erik Clausen aldrig. Clausen er nemlig ikke filmkunstner, selvom han gerne vil være det, men en ægte folkelig grålig gavtyr, og han er i sit es som egocentrisk kunstmaler. Den anden af slagsen i denne filmsæson ganske vist jvnf "Mesteren", men Clausens film skal nok klare sig bedre i biograferne.

For hvem vil ikke gerne i himlen med Bodil Jørgensen som guide? Marijana Jankovic er en drøm af en hustru, mens Nicolas Bro formår at være både festlig og forpint som den søn, faderen aldrig kunne tilgive.

Lille Katinka Evers-Jahnsen skal nok gøre lommetørklæder fugtige, mens Britt Bendixen udgør et herligt par med Elith Nulle Nykjær og i øvrigt åbenbarer en diktion, vi ikke har hørt, siden det hidgange radioteater. Gid Mads Mikkelsen ville tage bare lidt ved lære!

ALDRIG MERE I MORGEN ligner Erik Clausen sidste film, og er på godt og ondt blevet en meget dansk film. Men at manden er forblevet tro mod sig selv, kan ingen nægte.