HJEMME I VERDEN

★★★★★☆

Torben Skjødt Jensen regnes med rette for en af vore største dokumentarister, og er bl.a. kendt for et sublim portrætfilm om filmmanden Carl Thedor Dreyer. Med Linda Wendel som producent har han kaste sig ud i en film om forfatterinden Kirsten Thorup, og er tilmed sluppet godt fra det.
V

i hører om landarbejderen og tjenestepigen, der åbner forretning i Gelsted og danner grundlaget for deres uortodokse datters opvækst. Vi kommer med hende i den omrejsende biograf og hører hvordan begrebet flyversjusser blev føjet til ordforrådet.

Kirsten Thorup er en guddommelig fortæller, ikke bare på papir. De små glimt fra de tidlige tv-spil giver lyst til mere, og uddrag af hendes bøger forgyldes af Sofie Gråbøls betagende stemme.

Torben Skjødt Jensen forstår kunsten at understøtte ordene uden at overbetone. Ikke mindst, når vi lærer om Kirsten Thorups fascination af banegårde og tog.

HJEMME I VERDEN er således blevet en intim og personlig portrætfilm, som synes affødt af siderne i Kirsten Thorups livsværk.