FORTIDEN FORAN OS

★★★☆☆☆

Nathalie Teirlinck skuffer fælt med sin seneste film FORTIDEN FORAN OS. Filmen ville næppe have fået dansk premiere, hvis ikke det var for det danske islæt på flere poster bag kameraet, for den er ikke blot dybt kedsommelig men også ret prætenciøs uden så meget som et strejf af humor.

Den fransk-canadiske skuespillerinde Evelyne Brochu, der i forvejen ikke synes at råde over mange udtryk, kan intet stille op med et stilleben af et manuskript. Tidligt får vi etableret, at filmens hovedperson er en luder, der forsømmer sin søn, og så sker der i grunden ikke meget mere.

Værst af alt er, at vi i faktisk også er ligeglade, for vi kommer aldrig ind under huden på mor eller søn. Så virker mændene i filmen egentlig mere interessante, men deres roller er desværre så underudviklede, og vælter tilsyneladende tilfældigt ind og ud af filmen.

Kønne velkomponerede reklameagtige nærbilleder af luderen suppleres af en næsten ufrivilig komisk scene, hvor hun – naturligvis nøgen – står i hotelgangen efter at have låst sig selv ude.

Det bedste man kan sige om FORTIDEN FORAN OS er, at det er een biograffilm, som man roligt kan lægge bag sig.