EN HUSTLERS DAGBOG

★★★★☆☆

Den svenske komedie "Yalla Yalla" blev en pæn folkelig succes i norden, og instruktøren Ivica Zubak synes at forfølge dens popularitet med EN HUSTLERS DAGBOG ("Måste gitt"), en bizar blanding af komedie og krimi.

Vi følger Metin, en aggressiv småsvindler med indvandrerbaggrund, der gør et lidet overbevisende forsøg på at blive optaget på skuespillerskolen i Stockholm. Han glemmer sin dagbog på teatret, hvor skuespillerinden Lena Endre finder den, og bliver så optaget af den, at hun låner den til en forlægger, der deler hendes begejstring. Problemet er bare, at alle oplysningerne i bogen er sande – og tophemmelige.

Hovedrollekarakteren er ikke nogen charmetrold. Derimod har han en kikset attitude, der snarere gør ham til et irritationsmoment end til en trussel mod Brad Pitt. Svensk og dansk humor er dog ikke altid forenelig, men der skal nok være dem, der sværger til denne form for karikaturkomik.

Historien føles undervejs en anelse konstrueret og i flere roller lander spillet helt ude i hampen, hvor al troværdighed ryger. Men EN HUSTLERS DAGBOG formår alligevel at have en kerne af noget ægte at sige om at være den, man er – og måske især om at tage ansvaret for sit eget liv. Og så har den en frisk tone og fortæller uden berøringsangst og uden tanke for den politiske korrektheds nuværende stadie.