OTHELLO

★★★★★☆

Helsingborg Ravelinen ved siden af Kronborg Slot i Helsingør forekommer at være det ideele sted at opføre et drama af Shakespeare i dukkeformat. Her rusker vinden til tider mere end godt er, men det glemmer man i de smukke omgivelser.

Også Christian Q. Clausens periodesikre trædekorationer er en fryd for øjet. Selve dukkerne, som Martynas Lukosiuser kan tage æren for, er skåret i lindetræ og synes såvel i udformning som i tyngde beslægtet med skakbrikker. Alle dog med individuelle udtryk.

Finn Rye og Lene Hummelshøj giver dem alle liv ved hjælp af diskret mimik og ledsaget af et udtryksrigt lydsprog tilsat Fredrik Lundins stemningsmættede musik.

Selvom iscenesætteren Jacques S. Matthiesen giver sig god tid j starten, når han alligevel igennem hovedintrigen på en halv time, og det er lidt af en bedrift.

Får man mod på mere Shakespeare, kan man på gårdspladsen i Kronborg opleve en fin lille intro til "Hamlet" spillet af diverse engelsksprogede skuespillere på originalsproget. Vil man se en egentlig opsætning, så har Hamlet-scenen premiere på en hel ny fortolkning af "Hamlet" på Kronborg fra d. 1. august.