KÆMPEN

★★★★★☆

Instruktøren Johannes Nyholm vakte i 2011 berettiget opsigt med sin originale dukkefilm "Las Palmas", i hvilken en baby hærger en bar for dukker! Babyen, der med tequilla og øl i hænderne kommer til at ligne en gammel mand, drager videre på sin Harley til tonerne af Ennio Morricone-inspireret underlægningsmusik.

"Las Palmas" vandt en guldbagge for bedste kortfilm i Sverige, og ca. 6 år siden modtog Johannes Nyholm guldbaggen for bedste spillefilm for sin første spillefilm KÆMPEN ("Jätten"). Et forrygende mix af alt muligt – inklusive folkekomedie, skæbnedrama, katastrofefilm og sick-flic.

Rikard er en deform autist, der savner opmærksomhed fra sin psykisk syge mor, men er overbevist om, at en sejr i det nordiske petanque-mesterskab vil kunne ændre situationen. Men først skal han slå de dybt usympatiske modstandere – som naturligvis er danske.

KÆMPEN er en både morsom og hjertegribende beretning om et atypisk menneske, en film, der favner det groteske og bizarre i tilværelsen og vender det til noget positivt. Såvel sminkningen som de visuelle effekter er af international klasse, og KÆMPEN hører i den grad blandt filmsæsonens mest imponerende kuriøsiteter.