MELLEM OS

★★★★☆☆

Lykke Scheuer hittede for et par sæsoner siden som kærlighedshungerede leppe i Abelone Koppels vittige og smertefulde "Lebbe Love". De to har fundet sammen igen, men denne gang er tonen en anden. For Ilse har fundet en kæreste, der hedder Alice og de skal flytte sammen.

Stykkets form forekommer mindre spælsk denne gang, væk er fællesangen og monologer, der runger af ensomhed. MELLEM OS fremstår i højere grad som samtaler og dermed bliver teksten også mere konventionel, selvom vi stadig kan glæde os over Koppels sprogglæde.

De to skuespillerinder fungerer også overbevisende overfor hinanden i Maria Kjærgaard Sunesen iscenesættelse. Flere kys havde måske været på sin plads, selvom de tidligere nyforelskede på det seneste er begyndt at sige "knalde" i stedet for "elske" om en fælles fysisk anstrengelse..

Lykke Scheuer har en herlig blanding af jærvhed og sarthed, der gør hende til den perfekte kontrast til Mette K. Madsens nøgternt drømmende Alice, der giver alt, men får så lidt igen. Vi bliver vidne til deres små boksekampe, men lærer også, at det nogen gange er nødvendigt at opgive kontrollen for at kunne etablere et nyt rum sammen.