BUTTERFLY LOVERS

★★★★★☆

Tivolis yndige Pantomimeteater er tydeligvis inspireret af kinesisk arkitektur. Det bevirker, at den engelske koreograf Paul James Rooneys nye danseforestilling BUTTERFLY LOVERS passer som fod i hose til netop denne dette teater, thi den udspiller sig netop i et kinesisk univers.

Paul James Rooney har på forbilledlig vis formået at forene lyrikken fra et gammelt kinesisk eventyr med den berusende smukke musik, som He Zhanhao og Chen Gang er ansvarlige for.

Charlotte Østergaards silkekostumer bidrager positivt til det gennemarbejdede visuelle udtryk, og Paul James Rooney formår virkelig at få denne Romeo og Julie-variation til at tryllebinde os. Ikke mindst da det unge par i døden forvandles til sommerfugle, hvorefter det pibler frem med sommerfugle både på og udenfor scenen.

Historiens passion bliver taget alvorligt, og Paul James Rooney vover tilmed at bryde den klassiske pantomimeramme og lade den unge pige flygte væk fra sit tvangsægteskab på scenen og ud blandt publikum. Et dristigt men rigtigt valg.

BUTTERFLY LOVERS pynter som blomstrende kirsebærtræer på Pantomimeteatrets repertoire, og fortjener at blive genoptaget sæson efter sæson. En lille halv times forførende dansemagi.