INTO THE WOODS

★★★★★☆

Wow! Sådan har vi aldrig set Tivolis Glassal brugt før. Orkesteret indtager ikke kun den lille balkon i damesiden, men sidder også bænket omkring det trædominerede scenografi, der kan åbne op for en hel skov. Benjamin La Cours scenebilleder er overvældende, og med over 20 medvirkende skuespillere i Karin Betz flotte og fyldige kostumer bliver der til tider trangt på den bevægelige scene.

Peter Langdal har dog orkestret denne Stephen Sondheim-musical på imponerende vis og i et heftigt tempo, så vi aldrig når at kede os. Det kan dog gøre det svært for folk, der ikke kender værket i forvejen, for der er mange karakterer og forviklinger at holde styr på. INTO THE WOODS kræver noget af sit publikum, men belønner samtidig de opmærksomme.

Nogen egentlig familieforestilling skal man dog ikke forvente, selvom opvakte børn naturligvis vil have udbytte af showet, Men regn ikke med syng med-sange.

Derimod får vi en ret kompleks fortælling, der trækker på kendte eventyr om Rødhætte og Askepot, men ikke nødvendigvis med en lykkelig slutning.

Peter Langdal lader skuespillerne agerer i en højdramatisk stil, der kan virke voldsom, men som samtidig er konsekvent gennemført.

Elegante Flemming Enevold er naturligvis glimrende som fortæller m.m. og såvel Johannes Nymark som Silke Biranell har ære af deres indsatser som henholdsvis hr. og fru Bager.

Joachim Knop spiller festligt – både som prins og ulv, mens Mikkel Moltke Hvilsom illuderer som kæk knøs ved navn Jack, og Oliver Lundquist morer som kær mælkehvid ko. Hanne Uldal fremstår ikke blot som det yndigste træ i skoven, men også som Rødhættes grumme bedstemor.

INTO THE WOODS er og bliver en overdådig musicaloplevelse baseret på et pragtværk, der hermed lanIgt om længe får premiere i København. Det er vel værd at fejre?