CINEMA MADE IN ITALY

30/4 – 3/5 2017 i Grand

Gloria-bio har de sidste par år haft stor succes med deres årlige Grazie Gloria-festival, der fokuserer på italiensk film. Nu har også folkene bag Grand fået mod på at lave en kavalkade af nye film fra støvlelandet – en minifestival over fire dage med såvel kommende biograftitler såvel som film, der aldrig har været vist i Danmark før.

Man lægger ud med SPRINGTUR I TOSCANA, der beskrives som en italiensk Thelma & Louise. Den populære Valeria Bruni Tedeschi spiller en af hovedrollerne og har allerede modtaget flere priser for sin indsats.

THE WAR OF THE YOKELS (La guerra dei cafoni) fremstår som en uhyre velfotograferet kærlighedshistorie, men samtidig også en film med en vis social brod. Det sociale engagement kendetegner i endnu højere grad PAWN STREETS, der via historien om en pantelåner i Torino stiller skarpt på den økonomiske krise, der også har ramt Italien.

QVO VADO? er en folkelig italiensk komedie, der har sat publikumsrekorder i sit hjemland og med Italiens svar på Adam Sandler i hovedrollen.. Også den teknisk veludførste ITALIAN RACE har opnået fine besøgstal med sine optagelser fra racerbanen og en potent kærlighedshistorie, der indebærer et velkomment comeback for Stefano Accorsi ("Familiebilleder").

Mesterinstruktøren Marco Bellocchio er tilbage med SWEET DREAMS, et gribende og musikalsk skæbnedrama, og han har allieret sig med César-belønnede skuespillerinder som Bérénice Bejo og Emmanuelle Devos.

Endelig byder Cristina Comencini på den attraktive LATIN LOVER, en velspillet kærlighedskomedie, der samtidig er en hyldest til hendes rødder og til filmstjerner som Vittorio Gassman og Marcello Mastroianni. På rollelisten finder man sågar Mastroiannis medspiller fra 60er-komedien "Casanova 70" – selveste Virna Lisi.

Men festivalen begynder søndag d. 30/4 og varer kun fire dage, så skynd jer i biografen!

PROGRAM:

Søndag den 30. april kl. 19.00:
Springtur i Toscana (La pazza gioia) ****

Mandag den 1. maj kl. 19.00:
The War of the Yokels (La guerra dei cafoni) ****

Mandag den 1. maj kl. 21.30:
Pawn Streets (Le ultime cose) ****

Tirsdag den 2. maj kl. 19.00:
Quo Vado? !***

Tirsdag den 2. maj kl. 21.30:
Italian Race (Veloce come il vento)****

Onsdag den 3. maj kl. 18.30:
Sweet Dreams (Fai bei sogni) *****

Onsdag den 3. maj kl. 21.30:
Latin Lover ****

NB: Alle film vises med enten danske eller engelske undertekster.