DAVID LYNCH – THE ART LIFE

★★★☆☆☆

Hele tre instruktører har det været på dokumentarfilmen DAVID LYNCH – THE ART LIFE, og det synes ikke at have været en fordel. I al fald forekommer resultatet af deres fælles anstrengelser forbløffende uinteressant, når man tænker på hvilken kompleks filmmager, der har valgt at beskæftige sig med.

En del af problemet ligger muligvis også i hovedpersonen, for selvom man har status som indflydelsesrig filminstruktør, er man ikke nødvendigvis en storartet fortæller, og David Lynchs betragtninger om sit kunstnerliv frem til sit første store filmprojekt forekommer overraskende banale.

Instruktørtrioen har også en uvane med hele tiden at ville illustrere hans ord, og man behøver altså ikke se en midterstribe på en vej, når Lynch fortæller, hvordan han under påvirkning af stoffer kørte midt på vejen! Her skulle man måske have valgt en form, der i højere grad lod sig inspirere af Lynchs eget kunst- eller filmunivers i stedet for denne kedelige 1:1 tilgang til stoffet.

DAVID LYNCH – THE ART LIFE kan til nød ses, hvis man er decideret Lynch-fan, men man får unægteligt mere ud af at gense "Elefantmanden", der stadig står som instruktørens mest helstøbte værk.