GHOST IN THE SHELL

★★☆☆☆☆

Scarlett Johansson har med tiden fået en uvane med at spilde sit store talent i diverse platte sci-fi film. Og selvom der er tilløb til lidt mere dybde i anden runde med robotpigen Major, så er filmen i sidste ende tomme kalorier i flot indpakning. Blade Runner-inspirationen fornægter sig ikke – men der synes ikke for alvor at være noget nyt under solen.

Pilou Asbæk har fået renset ud i sit skoleengelsk og fremstår faktisk rimelig cool i sin velnok bedste indsats i en international produktion. Gamle Takeshi Kitano ligner derimod en søvngænger det mest af filmen, og den engang så hippe Michael Pitt ("The Dreamers") kæmper bravt med sine replikker. Kun Juliette Binoche formår at give filmen den ægthed, vi behøver for at hænge på, når teknikken får lov at tage overhånd.

Budskabet om, at vi taber vores identitet i stigende grad i en cyberverden, er ikke nyt men stadig relevant. Problemet er, at de mange tekniske udtryk fremfor en frugtbar dialog gør, at vi når at kede os gevaldigt undervejs, så vi er i grunden ligeglade med hvad der sker. Og det har næppe været instruktøren Rupert Sanders målsætning.