DYRENE I HAKKEBAKKESKOVEN

★★★★☆☆

Thorbjørn Egners fortryllende børnebog om "Dyrene i Hakkebakkeskoven" er blevet til en gennemmusikalsk animationsfilm.
Den norske instruktør Rasmus A. Sivertsen, der skabte den hyggelige "Jul i Bakkekøbing" har formået at puste det værste støv af denne børnebogsklassiker, og gjort den til en sjov og underholdende oplevelse for de små.

De danske skuespillere, der har indtalt stemmerne til den danske version, virker desuden spudlende veloplagte. Emil Bark Hartmann, der sang for os i spillefilmen "Swinger" og som p.t. kan nyde i "Saturday Night Fever" i Falconer Teatret, lufter sin flotte stemme som Klatremusen, og rollen som Mikkel Ræv er ikke overraskende velbesat med Lars Mikkelsen.

En boblende Birthe Kjær får både lejlighed at trække på revyerfaringen og at synge en kæk lille sang som den i bogstaveligste forstand flyvende bedstemor mus. Ulf Pilgaard og Lisbet Dahl er det allerkæreste par som bamsefar og bamsemor, og Asger Reher, der p.t. også kan nydes på det flotte nye Vendsyssel Teater, er skæg som bagermester Harepus. Bodil Jørgensen spiller med vellyst filmens mest uhyggelige karakter: Et menneske!

DYRENE I HAKKEBAKKESKOVEN synes i særlig grad velegnet til mindre børn, men filmens soundtrack er gudskelov af en kaliber, som alle aldre kan holde ud – i al fald i den danske udgave.