DAN DREAM

★★★☆☆☆

Fuckfingeren var endnu ikke et udbredt fænomen i starten af 80erne, men ellers virker tidsbilledet i Jesper Rofelts komedie DAN DREAM ganske overbevisende.

Filmens manuskriptforfattere Casper Christensen og Frank Hvam har sjovt nok filmens bedste roller som den foretagsomme Thorkil og den nørdede opfinder Jens, der sammen forsøger at udvikle verdens første El-bil. Både Christensen og Hvam synes ganske beundringsværdigt at ville tilføre deres komiske figurer et mere alvorligt lag, men her kommer deres begrænsede evner som skuespillere dem til kort.

Omvendt fornemmer man, at den sympatiske Niclas Vessel Kølpin godt kunne have fået endnu finere aspekter frem i sin figur, hvis han altså ikke blev henvist til at spille karikaturkomik det meste af tiden ligesom Magnus Millang, der synes tilfreds med at spille sig selv.

Lars Hjortshøj skyder ikke helt forkert som provinsborgmesteren, og Mia Lyhne formår atter at gøre en af disse understimulerede kvinder fra provinsen ganske nærværende i lighed med Stine Schröder Jensens forsømte opfinderfrue.

DAN DREAM holder sit publikum nogenlunde underholdt, men nogen nye "Klovn" er det altså ikke.