GET OUT

★★☆☆☆☆

Gyseren GET OUT viser sig desværre at være en frustrerende oplevelse. Manuskriptforfatteren og instruktøren Jordan Peele kommer ellers godt fra start, og en stor del af filmen forløber med en ikke uinteressant form for spænding, der leger med moderne racefordomme.

Daniel Kaluuya gør et sympatisk indtryk i hovedrollen, og den flere gange Oscar-nominerede Catherine Keener rummer en vis farlighed som den potentielle svigermor. Bedst af alle er – endnu engang – Lakeith Stanfield, et lysende skuespillertalent, der har prydet film som "Short Term 12", "Selma", "Straight Outta Compton" og "Miles Ahead". Denne gang får han alt ud af en lille sær rolle som en art protegé for en ældre kvinde.

Men desværre taber Jordan Peele alt på gulvet mod slutningen og en potentiel stilfuld gyser ender i det rene splat. Synd for man fornemmer i begyndelsen en ægte vilje og talent til at gå nye veje med de såkaldte genrefilm, og at en så lovende indledning ikke holder, hvad den lover, virker direkte forstemmende.

Titlen GET OUT fanger uheldigvis præcis den tanke, man sidder med i biografen det sidste kvarter af filmen. Man kan ikke vente med at komme ud og væk fra den psykologisk set ganske uoverbevisende finale, og man må derfor advare alle mod at bruge penge, tid og energi på dette utilfredsstillende værk.