LIFE

★★☆☆☆☆

Daniel Espinosa har begået en forbløffende livløs science fiction på trods af den særdeles misvisende titel LIFE. Udgangspunkter er, at man på en international rumstation har fundet liv på Mars i en form et lille væsen, som man nu har fået ombord for at nærstudere. Den lille fyr vokser sig dog hurtig større efter indtagelse af en forsøgsrotte med mere og udvikler sig fra at være en tilforladelig søstjerne til en alien-agtig kæmpeblæksprutte.

Publikum kan bare sidde og vente på, at rumstationens mandskab udrydes en efter en. Ryan Reynolds leverer de sædvanlige kække replikker med i vanlig selvfed stil, men har i det mindste en vis underholdningsværdi i modsætning til Jake Gyllenhaal, der afslutter rækken af fine præstationer med en dybt kedsommelig indsats. Filmens kvindelige medvirkende gør man klogest i at forbigå i tavshed på grund af deres manglende evner til at sige replikker. Manuskriptforfatterne har nu heller ikke gjort det nemt for dem, men alligevel.

LIFE fremstår som endnu et eksempel på, at sci fi genren rent kvalitetsmæssigt ikke er ufejlbarlig, og man ville ønske, at de danske distributører ville udvise mere kvalitetssans, før filmene blev programsat i de danske biografer.