AMINAS BREVE

★★★★☆☆

Esben Smed er lysende god som den psykiske syge unge mand, der efter udskrivelse kæmper for et nyt liv. Men først skal han mødes med pigen Amina, hvis breve holdt ham i live under indlægelsen. Det viser sig dog at være svære end som så, fordi hun er flyttet og tilsyneladende også blevet presset ind i et tvangsægteskab.

Instruktøren Jakob Bitsch har mange fine detaljer i skildringen af den unge mands sindstilstand, men desværre fortaber han sig også i volden i en grad, der truer med at køre hele projektet i sænk. Det tjener ikke fornuftigt fortællemæssigt formål, at der skal dvæles ved de talrige blodige detaljer, når instruktøren kunne have valgt at bruge filmens relativ korte spilletid på at uddybe mere komplekse psykologiske aspekter i bogen på film.

Men heldigvis holder Esben Smed sammen på filmen, og har får god støtte fra flere sider bl.a. Hans Henrik Clemensen og Michael Slebsager

AMINAS BREVE hører da også blandt filmårets hidtil stærkeste udspil, men det er Esben Smeds indsats, der giver den reel kunstnerisk værdi.