A CURE FOR WELLNESS

★★★☆☆☆

Selvfølgelig måtte en instruktør med fornavnet Gore vende tilbage til gysergenren, hvorfra hans kommercielle succes udsprang. Ironisk nok sker det nærmest samtidig med, at endnu en elendig efterfølger til gennembrudsfilmen "The Ring" dukker op i de danske biografer for at dø en stille død.

Men Gore Verbinski – for ham er det jo – har brugt de mellemliggende år på at score kassen med et par Johnny Depp-film om den kåde og våde pirat Jack Sparrows. Der har også været tid til at vinde en ikke helt fortjent Oscar for den spøjse animationsfilm "Rango", men man kan i al fald konstatere, at Verbinskis seneste film A CURE FOR WELLNESS et langt stykke af vejen fremstår som hans mest polerede og velproducerede arbejde endnu.

Desværre er den også alt for lang, og burde klippes ned med minimum en halv time, selvom det givet bliver et spørgsmål om "kill your darlings". For billederne er lækre, dekorationerne ideele, musikken atmosfæremættet – og med de helt rigtige skuespillere ombord.

Dane DeHaan, hvis naturligve dæmoni gør ham til en gevinst for enhver gyser, har i en pæn moden alder tillagt sig lidt hvalpefedt, men det gør ham faktisk ideel som den faderløse karrieremand Lockhart, der irriteres over sin mors fødselsdag, for så skal der jo købes gave. Men så er det jo godt, at man har en sekretær.

Ledelsen har dog gennemskuet, at han har været lidt for smart, og beder ham derfor tage til et kursted i Schweiz for at hente medarbejderen Pembroke hjem, , da de skal bruge hans underskrift.

Det bliver nu slet ikke så nemt endda, for stedets karismatiske chef Volmer (en karismatisk Jason Isaacs) er en magtfuld herre omgivet af et vel af levende zombieagtige medarbejdere parat til at bistå hans mindste vink. Og hvem siger i det hele taget, at det ikke er Lockhart, der trænger til behandling?

Desværre forfalder også Verbinski mod slutningen til den dårlige smag, som åbenbart følger med genren. Men alt i alt et mere end forsvarligt gys i flotte omgivelser.