ALLETIDERS KVINDER

★★★★☆☆

"American Beauty", "Being Julia", "Running With Scissors" og "The Kids Are Allright". Listen af film med pragtpræstationer af Annette Bening vokser stadig, og med "Alletiders kvinder" kan hun godt tillade sig at føje en ny titel til listen.

Mike Mills, specialist i skæve men dybtfølte film, har både skrevet og instrueret ALLETIDERS KVINDER, en hyldest til sin uortodokse mor og to yngre kvinder, der fik afgørende indflydelse på hans teenageår.

Lucas Jade Zumann leverer en afdæmpet moden og alligevel sårbar indsats som problembarnet, der måske i virkeligheden er den mindst problematiske af dem alle.

Greta Gerwig har en lettere syret og temmelig kaotisk aura omkring sig i denne film, der gør hende fascinerende og Elle Fanning ligner næster en skuespillerinde i modsætning til den grotesk overvurdere

Nævnes bør også Billy Crudup, det aldrende sexsymbol, som endelig viser os, at han skam godt kan spille skuespil som husholdningens eneste voksne mand.

Manuskriptet gennemstrømmes af en befriende uortodoks underfundighed, der gør at man aldrig helt ved, hvor man har karaktererne men elsker dem ikke desto mindre, og Mills modtog da også en Oscar-nominering for sin indsats.
Hvis der var een skuespillerinde, der kunne have fortjent en Oscar-nominering i år, må det have været Annette Bening. Men til al held har hun to pragtroller linet op til næste år:

Dels en af verdensdramatikken bedste roller som moderen i Tjekhovs mesterværk "Mågen". Dels rollen som den kontroversielle Oscar-belønnede skuespillerinde Gloria Grahame ("Illusionernes by"), der efter at have giftet sig med instruktøren Nicholas Ray ("Vildt blod"), indleder et forhold til hans mindreårige søn. Den kombination får Oscar svært ved at ignorere.