ÅBENT HUS

★★★★☆☆

Den fabelagtige skuespillerinde Ragnhild Kaasgaard fortryller atter små som store med forestillingen ÅBENT HUS på Riddersalen. Og er der en enkel hyleunge, hvis forældre end ikke forsøger at dæmpe det stakkels barns lydniveau eller skåne det øvrige publikum ved på eget initiativ at forlade salen sammen med den lille støjsender, så formår Ragnhild Kaasgaard også at håndtere dette problem med elegance og overskud.

Iført en ret skøn kjole fuld af hemmeligheder tager Ragnhild Kaasgaard os med ind til sit dukkehus og til dengang hun havde 4 års fødselsdag. En dag fyldt med blandede følelser, for det var netop den dag, at hendes elskede tøjdukke Hunni forsvandt.

Men lille Ragnhild mangler heldigvis ikke gode ideer. Så hun laver Hunnis yndlingsmad, spiller dens favoritmusik og kaster med pind, for den leg elsker hunde jo. Men Hunni kommer alligevel ikke tilbage. Sammen med dukken Hans leder Ragnhild over alt, men lige lidt hjælper det. Hun er lige ved at give op og blive rigtig ked af det, da hun kommer i tanke om, at der er eet sted, at hun har glemt at lede.

Iscenesætter og forfatter Signe Birkbøll sørger sammen med Ragnhild Kaasgaard for, at smerten ved at savne og angsten for at miste lurer bag morskaben og det låner en uventet dydbe til forestillingen, som virker velgørende.

Læg dertil Ragnhild Kaasgaard spudlende humør og ditto kropssprog – ikke mindst i nærkontakt med en hoppebold – og man har 40 fornøjelige minutter på et af Danmarks dejligste teatre, Riddersalen.