THE SAVAGE ROSE

50 ÅRS JUBILÆUMSKONCERT

★★★★★★

Der står hun så. Med sit kulsorte hår, iført en flammende rød kjole og med en lille kuffert af minder fra hele verden. Vinterstøvlerne gemmes væk og de bare tæer, der signalerer frigjorthed, kommer til syne. Spørgsmålet om, hvorvidt hun holder sig godt, virker totalt overflødigt. Erotikken og gløden er der tydeligvis endnu. Og så begynder hun at synge.

Annisette Koppel, for hende er det jo, indtager sammen med de øvrige vilde roser i The Savage Rose Det Kongelige Teaters gamle scene med netop den stilfærdige selvfølgelighed, som de har erobret enhver scene i ind- og udland, hvor de har optrådt i et halvt århundrede.

Vi får i sandhed "sange for livet" med en inderlighed og en urkraft, der synes at stamme fra en anden klode. Alfepige og åndemaner forenet i samme kvinde, og med en vedvarende evne til at tryllebinde små såvel som store forsamlinger med sin unikke kunst. Det internationale format forbliver indiskutabelt, og dog er der noget helt vidunderligt dansk over Annisette. En nationalskat, der på forunderlig vis er forblevet "Wild Child".

Efter pause fik vi først en forbløffende flot solo af Danmarks bedste trommeslager nogensinde, Axel Riel, som optakt til en afdeling helliget "Dødens triumf". Man fornemmede ligefrem Thomas Koppels tilstædeværelse, da THE SAVAGE ROSE gav deres alt på forscenen, mens to dansende silhuetter på fortryllende vis mindede os, at dette var balletmusik, der netop på Gamle Scene opnåede verdensberømmelse.

Man skulle tro, at Annisette og co. var ved at omkomme efter to en halv times intens koncert, men alligevel formåede hun også til slut at imponere os med fuldkommen utrolig udgave af "What Do You Do Now?", der afspejede hendes egne frustration over den globale politiske udvikling.

Svaret fik vi dog i den blødende smukke finale, hvor hun på aldeles betagende vis foredrog Charlie Chaplins "Smile", så intet øje var tørt. Det afsluttende bifald må være blandt de største og mest hjertelige, der nogensinde har lydt på Kongens Nytorv.