BLEED FOR THIS

★★★★☆☆

Ben Younger har både skrevet og instrueret denne boksefilm, der fungerer okay på sine egne betingelser, men som intet nyt føjer til genren. Atter engang får vi en sandfærdig skrøne om en mand, der når til tops som bokser – kun for at sætte det hele over styr. Men også historien om et sensationelt comeback, der tilsyneladende trodser alle naturlove.

Miles Teller viser atter nye facetter som skuespiller, og fremstår denne gang med en jævn råstyrke, der bringer mindelser om en ung Sean Penn. Aaron Eckhart, der også gjorde sig positivt bemærket i Clint Eastwoods "Miraklet på Hudson floden", yder en fin birolleindsats som aldrende boksetræner, men forekommer samtidig at være for ung til rollen.

Boksescenerne fremstår effektive og den menneskelige historie berører os. Men BLEED FOR THIS ligner i for høj grad andre boksefilm, dens tekniske kvaliteter ufortalt.

Miljøet forekommer autentisk, og man kan næsten mærke, hvordan at Ben Younger og hans folk har studeret Martin Scorsese-film som "Raging Bull" og "Goodfellas". Scorsese står da også anført som medproducert på filmen.